Nyt af gammelt (tøj)

13. - 15. januar 2023

Lidt om kurset: Der kan være en fin detalje på en gammel kjole, som kan indgå i noget andet, en bunke klassiske skjorter får et re-design eller en dekonstruktion, ændres måske til nye skjorter, kjoler og patchwork. Upcycling af en smuk dug. Små rester, kan trylles til flotte bånd eller piping. Et vintage fund skal måske repareres, have nye ærmer for at kunne bruges af ny ejer. En skindjakke bliver til en taske….osv.

Re-design er spændende og vigtig for kloden. Det sætter fokus på at bruge det vi allerede har produceret, lærer os om, at kvalitet holder længere og sætter kreativiteten i gang …

Start i god tid med at planlægge, samle, gemme og lede efter tekstiler og tilbehør. Det kan være alt fra knapper, spænder, bånd, foer, broderier, slips, stoffer til beklædning og bolig. Skal tøjet syes om, skal der ofte noget ekstra stof til.

Jeg medbringer diverse ideer, inspiration emner, der er skabt af ”gammelt” eller er blevet til noget nyt. Undervisningen vil primært blive individuel. Nærmere omkring medbringeliste kommer.

Om Dorit Thomsen

Jeg er underviser og arbejder med design / syning og konstruktion / modeludvikling. Uddannelse fra Tekocenter Danmark og Odense håndarbejdsseminarium.

Med udgangspunkt i begge uddannelser har jeg gennem hele mit arbejdsliv kombineret skrædderi og konfektion. Taget det bedste og rationelle fra industrien og mixet med det fine og grundige fra skrædderiet, for at opnå et professionelt og unikt udryk.

Jeg er altid på jagt efter smukke og gode textiler og accessoires – både nyt og gammelt!

Det praktiske

Hvornår:

Den 13.—15. jan. 2023 fra fredag kl. 18 til søndag kl. 13.

Sted: 

Tranbjerg Skole, Grønløkke Alle 9, 8310 Tranbjerg.
Overnatning på og i medbragt sovegrej på skolen

Pris:

1000 kr. for medlemmer.
1.200 kr. for andre.
Et mindre beløb til fælles mad/forplejning.
Udgifter til materialer – medbringeliste udsendes senere.

Betaling:

Afvent besked efter tilmelding.

Lukket for tilmelding