Eva C - Art = SLOW - Art

1. - 3. marts 2024

Korssting, fladsting, knudesting og frie sting er min passion. Stingene sætter jeg i historiske gamle udklip fra bøger og blade fra 30’erne, 40’erne og 50’erne. Det tager tid at brodere, og jeg elsker denne langsomhed. Med mit kunsthåndværk gør jeg op med den flygtige hverdag præget af effektivitet, hastighed og tidsoptimering. I stedet søger jeg langsomhed og fordybelse med detaljeret broderi i skønne historiske billeder fundet på lofter og i glemte skuffer.

Gennem mine billeder fortæller jeg historier eller laver ‘historieforfalskning’. Helt bogstaveligt trækker jeg med broderiet tråde fra fortid til nutid, hvor jeg betragter historiens gang og kommenterer den fra en nutidig vinkel: Moderne graffiti broderet på gamle togvogne, broderede tatoveringer på 50’er kvinder eller grøntsager i hænderne på de kongelige. En æstetisk sammensmeltning af før og nu formidlet med tråd.

Alt er håndarbejde.

Se mere på evac-art.dk.

Broderi på papir

Eva Cecilie Skak Lassen

Autodidakt kunsthåndværker med speciale i broderi. Hun broderer i papir med inspiration fra gamle broderibøger, youtube og fri fantasi. For at kunne sy i de gamle udklip limes de op på akvarelpapir og efterfølgende tegnes motivet op. Kompositionen i værkerne balancerer mellem det præcise broderi i en blanding af stingtyper og de skrøbelige udklip eller det tilfældigt afrevne papir præget af glemsel, fugt og insektbid. Med sin kulørte farveskala og stoflige struktur tilfører sytråden et moderne og overraskende modspil til de gamle sort/hvide motiver. Man får lyst til at røre og tjekke, om det virkelig er broderi, eller om øjet bliver snydt.

Det praktiske

Hvornår:

Den 1.—3. marts 2024 fra fredag kl. 18 til søndag kl. 13.

Sted: 

Tranbjerg Skole, Grønløkke Alle 9, 8310 Tranbjerg.
Overnatning på og i medbragt sovegrej på skolen.

Pris:

1000 kr. for medlemmer.
1.500 kr. for ikke medlemmer.
Overnatning 100 kr og dertil et mindre beløb til fælles mad/forplejning.
Besked om betaling kommer senere.

Medbringeliste:

Medbringeliste udsendes senere. Udgifter til tilkøb af materialer afregnes med underviser.

Tilmelding

Du tilmelder dig kurset ved at sende en besked til foreningen. Du hører tilbage fra os i løbet af nogle få dage.

Der er åbent for tilmelding fra den 27. december 2023 til den 15. januar 2024.

Det er først til mølle. 

Opdatering: Kurset er fyldt og der er venteliste.