Æsker - efter bogbindermetoden

11. - 13. november 2022

Efter vedholdende ønske fra flere medlemmer, om muligheden for at lære at lave sine egne specialdesignede æsker til ”dit og dat”, får vi nu endeligt muligheden.

Kurset afvikles på Tommys værksted, hvor der er afholdt utallige kurser. Æskerne, som vi vil fremstille, er solide og holdbare og ikke kun smuk emballage, men gode funktionelle brugsting. Vi skal lære at skabe/planlægge en æske fra ide til færdig æske, ved at beregne og hånd-skære diverse typer pap, samt lime æsken sammen og beklæde æsken indeni og udenpå. Derefter arbejder vi videre under kyndig vejledning af Tommy, med egne æskeprojekter. Her er det nær ved kun fantasien, der sætter grænser for æskernes formål og udseende.

På værkstedet er der værktøj til alle kursister. Ligesom der er materialer såsom pap, papir, bogbinderlærred, og hvad der ellers skal bruges for at fremstille æsker. Der er også en mekanisk papskærer, og den letter skærearbejdet betydeligt.

Kurset slutter vanen tro med en lille udstilling af vores æsker, hvor vi sammen beundrer dem og gennemgår hvad vi har lært og oplevet, samt evaluerer kurset.

Om Tommy Truelsen

Tommy Truelsen er uddannet snedker. Han har arbejdet som snedker og beregner. For omkring 25 år siden begyndte Tommy at arbejde med bogbinding. Men kort tid derefter fik ”æskemageriet” Tommys opmærksomhed. Dette at udfordre pappet optager Tommy. Materialerne til bogbinding og æsker er stort set de samme.

 

Det praktiske

Hvornår:

Den 11.—13. nov. 2022 fra fredag kl. 18 til søndag kl. 13.

Sted: 

I Karup (hos Tommy).
Overnatning i forbindelse med kursusstedet.

Pris:

1000 kr. for medlemmer.
1.200 kr. for andre.
150 kr. for overnatning hele weekenden. Nærmere info efter tilmelding sammen med medbringelisten.

Et mindre beløb til fælles mad/forplejning.
Udgifter til materialer – medbringeliste udsendes senere.

Betaling:

Afvent besked efter tilmelding.

Lukket for tilmelding